Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Internetezés, olcsóbban

2018. január 1-től immár 5 százalékra csökkent az internet áfája, miközben tovább terjed a Digitális Jólét Alapcsomag.

Az internet-előfizetés áfája két lépésben csökkent, először 2017. január 1-től 27%-ról 18%-ra, 2018. január 1-től 18%-ró

l 5%-ra. Jelenleg így Magyarországon a legalacsonyabb az internetezés áfa-kulcsának mértéke az Európai Unió tagállamai között. Az áfacsökkentés első lépésének köszönhetően minden internet előfizetés ára 7-9%-kal csökkent, ami éves szinten 13-15 milliárd forint megtakarítást jelent. Az újabb adócsökkentéssel immár összességében 17-18%-kal olcsóbb az internetezés ára Magyarországon, amivel két év alatt összesen 35-40 milliárd forinttal több maradhat majd a magyar polgárok és vállalkozások zsebében.

Akinek még az áfa-csökkentés után is drága az internet, annak a kedvezményes Digitális Jólét Alapcsomag segíthet belépni a digitális világba. A hazai szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél vehették igénybe az előfizetők 2017 júniusától a kedvezményes csomagot. 2018 elején pedig már 16 magyarországi internetszolgáltatónál vehető igénybe a megfizethető és jó minőségű internet-szolgáltatás.